3. koht Hääbuva erakonna särav täht (2)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Haridusminister Kristina Kallas.
Haridusminister Kristina Kallas. Foto: Sander Ilvest

Uus tartlasest täht poliitikataevas – nii pealkirjastas Tartu Postimees natuke vähem kui aasta tagasi loo, mis algas kirjeldusega, kuidas Kiviõlist pärit tartlanna Kristina Kallas kiirustas hommikul Tallinna rongiga koalitsioonikõnelustele, mis peaksid visandama tulevase valitsuse piirjooned ja looma pildi, millises suunas meie elukorraldus lähiaastatel muutub. Erakonna suuruselt teine häältesaak lubas eeldada, et haridusministri portfelli Kallas uues valitsuses saab, ja nii ka läks.

Kahtlemata on Kristina Kallas valitsuses üks neid ministreid, kelle tegevusvaldkonna ja ametinimetuse nimetamisega keskmine kodanik liialt pead murdma ei pea, samal ajal kui valituse täiskoosseisu soravalt ette lugemine võib ka poliitikahuvilisel raske olla.

Neid tuntuse põhjusi on mitmeid ja kõik selles ei ole helge ja kerge. Kallas on pildil, kui kõnelda tuleb eestikeelsele haridusele üleminekust. Ta teeb seda usutavalt ja sageli. Kallas oli pildil kui terves riigis normaalset elu häirinud õpetajate streigi lahendaja. Streigivalu ravitseja, nagu Kallast on iseloomustanud hiljutine Postimehe pealkiri.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles