2. koht Streigijuht, kes suutis kogu Eestit veenda

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Reemo Voltri on hingelt ennekõik füüsikaõpetaja. Samas tunnistab ta, et streigi vedamise tõttu jäid mõned tunnid Poska gümnaasiumis tal andmata.
Reemo Voltri on hingelt ennekõik füüsikaõpetaja. Samas tunnistab ta, et streigi vedamise tõttu jäid mõned tunnid Poska gümnaasiumis tal andmata. Foto: Kristjan Teedema

Kui vaadata tagasi Eesti sisepoliitika viimastele kuudele, hakkavad seal eredalt silma laiaulatusliku õpetajate streigi kaas- ja järelmõjud. Sõltumata sellest, kas hinnata aktsiooni otsest tulemust edukaks või mitte, on selge, et see puudutas vähemal või rohkemal määral suuremat osa inimestest, lastest vanaemade-vanaisadeni välja.

Ühtlasi võib õpetajate streigi jälgi otsida erakondade praegustest toetusarvudest: Reformierakond on ajaloolises madalseisus, Eesti 200 päris mudas, opositsiooniline Isamaa aga üha parandab oma reitingut.

Pedagoogidel on viimasel ajal olnud ühiskonna meeleolude mõjutamises tavapärasest suurem roll ja peaosa on seejuures kandnud tartlasest füüsikaõpetaja ning haridustöötajate liidu esimees Reemo Voltri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles