Kuidas ukrainlased poole maratoni pealt kodakondsust vahetasid? (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Alles 2022. aasta novembris suusatama õppinud noor ukrainlane Ivan Andruštšenkost on lühikese ajaga saanud tubli maratonidel osaleja. Tänavu suusatas ta juba täispikal maratonil.
Alles 2022. aasta novembris suusatama õppinud noor ukrainlane Ivan Andruštšenkost on lühikese ajaga saanud tubli maratonidel osaleja. Tänavu suusatas ta juba täispikal maratonil. Foto: Malle Elvet

Tartu suusamaratoni põhidistantsil läks pühapäeval rajale 3232 inimest, enamik neist eestlased. Ent seda, kes neist päriselt Eesti kodanik on, teab vaid iga osaleja ise, sest võib juhtuda, et rajale minnes on suusatajal üks kodakondsus, aga lõpetades teine.

Nii juhtus tänavusel maratonil näiteks kahe ukrainlasega. Pühapäeval jõudis täispikal maratonil ainus osalenud ukrainlane kümne parima sekka, 20-aastane ukrainlane Oleksandr Lisohor platseerus kaheksandale kohale, kirjutas Tartu Postimees.

Ent hiljem osalejate ja finišeerujate nimekirjades on mehe kodakondsus märgitud erinevalt: osalejate nimekirjas on Lisohor märgitud ukrainlaseks, aga võistluse tulemusi kajastavas nimekirjas on temast saanud Eesti kodanik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles