KEVADEKS VALMIS? Seemnefestivalile «Jõgeva kollase» järele minejail tasub juba varakult teele asuda

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Rikkaliku ja kvaliteetse kartulisaagi eelduseks on  hoolega valitud ja haigustest puutumata seeme ning umbrohuta põld. Pildil ideaalsete idudega seemnekartul. Foto on illustratiivne.
Rikkaliku ja kvaliteetse kartulisaagi eelduseks on hoolega valitud ja haigustest puutumata seeme ning umbrohuta põld. Pildil ideaalsete idudega seemnekartul. Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel

Seemnefestivali korraldatakse Jõgeva alevikus juba kolmandat korda aitamaks hobiaednikel valida, mida kevadel maha panna, kuidas oma aiast head saaki saada ning hoida aiamuld elujõuline.

Aiandushuvilised on oodatud 2. märtsil kell 10–15 maaelu teadmuskeskuse (METK) avarasse universaalhalli. Päeva juhib jõgevalastele teisteltki üritustelt juba ammu tuttav Eve Somelar. Üritust on korraldatud selleks, et tutvustada laiemalt Eesti oma kartuli- ja köögiviljasorte ning ka seda, kuidas erinevad mullaharimisviisid ja vahekultuuride kasvatamine aitab keskkonda säästa.

Terve päeva toimuvad igal täistunnil aianduse töötoad, kus saab kasulikke teadmisi õunapuude lõikamisest, aedhernestest, vahekultuuridest, kartuli kasvatamise viisidest ja koduaia mulla terve ning viljakana hoidmisest. Huvilistel tasub täpsemalt päevakava uurida ja sobival ajal kohal olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles