OHT TEEDEL Eesti lõunaosas sajab vihma ja lund, teed võivad olla väga libedad

Tartu Postimees
Copy
Jäine tee. Pilt on illusteeriv.
Jäine tee. Pilt on illusteeriv. Foto: Marko Saarm

Pärastlõunal sajab Eesti lõunaosas vihma ja lund ning teed võivad olla kohati lumised või märjad. Eesti põhjaosas on peamiselt sajuta ilm ja teekatted on kuivad või soolaniisked. Kõrvalmaanteed ning väiksema liiklussagedusega teed on jäised ning selle peale sadanud vihma tõttu väga libedad ja raskesti läbitavad.

Ilmaprognoosi järgi õhtul ja öösel taevas selgineb ning sadu lakkab, aga temperatuur langeb alla nulli. Seetõttu märjad ja niisked teekatted jäätuvad ning muutuvad äärmiselt libedaks. Öösel on õhutemperatuur -1 ja -7 kraadi vahel, saartel võib jääda 0 kraadi juurde.

Transpordiamet tuletab meelde, et keeruliste ilmaoludega tuleb sõidukijuhil olla äärmiselt ettevaatlik ja valida teeoludega sobiv sõidustiil.

Näiteks laupäeval kella 19 paiku laekus häirekeskusele info Põltsamaal Kalikülas juhtunud liiklusõnnetusest. Tee avariipagas oli libe. Esialgsetel andmetel sõitis seal reisibuss teelt välja põllule. Bussis oli kokku 41 reisijat, kellest esialgse info kohaselt sai viga viis. Bussijuht on kaine ja omab vastava kategooria juhtimisõigust. Ülejäänud reisijatele telliti järele asendusbuss ning täpsemad õnnetuse asjaolud on selgitamisel.

Pühapäeval Tartu maratonile sõites tasub seega olla ettevaatlik ja aega varuda, sest Otepää ja Elva kandi kitsastel ja käänulistel teedel oli tänase sulailma samuti ülimalt libe.

Liiklejatelt oodatakse infot teeolude kohta telefonil 1247. Lisainfot teeolude ja liikluspiirangute kohta vaata http://tarktee.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles