Kohalik: «Lõpuks muud siin polegi kui üks liivakarjäär teise otsa.» Arendaja ja Kastre vallavalitsuse vastasseis päädis kohtuga (3)

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Paluküla elanikud Helmi Rander (vasakult), Uudo ja Aune Limak ning Kastre vallavanem Annika Pajumaa-Murov ja vallavalitsuse keskkonnakorralduse peaspetsialist Karen Katri Voll kitsal metsateel, kus tulevikus võivad sõita uude karjääri suured veokid.
Paluküla elanikud Helmi Rander (vasakult), Uudo ja Aune Limak ning Kastre vallavanem Annika Pajumaa-Murov ja vallavalitsuse keskkonnakorralduse peaspetsialist Karen Katri Voll kitsal metsateel, kus tulevikus võivad sõita uude karjääri suured veokid. Foto: Margus Ansu

Tartust mõnekümneminutise autosõidu kaugusele, Roiu lähistele jääb Paluküla. Sellesse väiksesse külla viivaid kruusateid ümbritsevad metsatukad, põllud, aga ka lasketiir ja liivakarjäär. Praegu on kohalikel elu seal veel rahulik, kuid samal ajal jätkub kohtuasi Kastre vallavalitsuse ja arendaja vahel, kes tahab sinna teisegi kaevanduse rajada.

Paluküla elanike ja vallavalitsuse vastasseis arendaja rollis oleva osaühingu MB Rühm vahel pole midagi uut, see sai alguse juba 2021. aastal. Põhjusi on mitmeid, alustades karjääri kavandamisel kohalike kõrvalejätmisega ning lõpetades valla seisukohtade eiramisega.

Paluküla III omaniku esindaja Marko Bäärs sõnas aga, et suhelda ja selgitada on ta üritanud, kuid seni tulutult.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles