Fluorimääre on nüüdsest Tartu maratonil keelatud. Kas eksijaid ootab disklahv? (1)

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Suusahullude suusabaasis käis eile maratoonlaste suuskade määrimine. Jaak Teppan kinnitas, et fluori seal ei kasutata ja kel häda käes, saab reedelgi neilt abi.
Suusahullude suusabaasis käis eile maratoonlaste suuskade määrimine. Jaak Teppan kinnitas, et fluori seal ei kasutata ja kel häda käes, saab reedelgi neilt abi. Foto: Margus Ansu

Eesseisev Tartu maraton pole erakordne vaid 50 aasta juubeli valguses, vaid sellegi tõttu, et rahvusvahelise suusaliidu (FIS) suunisel on sellest hooajast keelatud kasutada fluori sisaldavaid suusamäärdeid. Sellepärast kontrollitakse maratonil suuski nii stardi eel kui ka finišis, ent mitte kõigil.

Suusad tuleb ette näidata osal eliitgrupi sõitjail ja poodiumile jõudjail, selgitas Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelk. Ent kontrolli võib sattuda iga teinegi suusasõber.

Kelk nentis, et eliitgrupi sõitjad on selliste kontrollidega küll tuttavad, kuid fluori sisaldavate määrete keeld tähendab enamikule arvatavasti senisest karmimat olukorda. Esmalt tuleb igal eliitgrupi sõitjal hiljemalt pool tundi enne rajale minekut stardikoridoris võtta oma võistlusümbrikust vastav märgis ning kleepida see suuskadele, kinnitamaks, et suusad vastavad nõuetele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles