Juhtkiri Kuidas vähendada liiklusmüra? (1)

Tartu Postimees
Copy
Suvel pakub mürarikkas ummikus istumise head alternatiivi kiire ja tervislik rattasõit, aasta ringi võiks aga autostumisele rohtu leida hästi korraldatud ühistranspordist. Pildil Tartu Riia tänav mullu suvel.
Suvel pakub mürarikkas ummikus istumise head alternatiivi kiire ja tervislik rattasõit, aasta ringi võiks aga autostumisele rohtu leida hästi korraldatud ühistranspordist. Pildil Tartu Riia tänav mullu suvel. Foto: Kristjan Teedema

Kui tahad elada vaikuses, koli maale ja metsa. Kesklinnas elamine pole kohustus, vaid privileeg. Need on kaks tüüpilist fraasi, kui jutuks tuleb, et linnas on liigset lärmi, olgu suurtest ja väiksemates vabaõhuüritustest või meie elukorraldusega justkui paratamatult kaasas käivast liiklusmürast.

Jah, muidugi, linnaelu elades tuleb mõne asjaga leppida, muu hulgas sellega, et on ka teised inimesed ja nende vajadused. Kuid samas – ei, kõigega siiski leppima ei pea. Häiriv ja terviseohtlik müra käib kahtlemata nende nähtuste hulka, millega võitlemine on õigustatud. Tulebki arutada, vajadusel vaielda selle üle, kuidas saavutada elukeskkond, kus müra oleks vähem. Sest müra on saaste, nagu näiteks heitgaasid.

Tartu volikogu saatis eile avalikule väljapanekule keskkonnamüra vähendamise tegevuskava lähiaastateks. Igaüks saab tutvuda ja kaasa rääkida. Dokumendi koostajad tõdevad, et Tartu mürarikkad piirkonnad on peamiselt seotud suure liikluskoormusega tänavatega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles