ETTEVAATUST LIIKLUSES Teeolud võivad ka lühikesel lõigul kõvasti erineda

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Liiklusõnnetus tuisuse ilmaga Tallinna-Tartu maanteel Põltsamaa külje all Neanurmes kahe veoki, sõiduauto ja väikebussi vahel. Foto on illustratiivne.
Liiklusõnnetus tuisuse ilmaga Tallinna-Tartu maanteel Põltsamaa külje all Neanurmes kahe veoki, sõiduauto ja väikebussi vahel. Foto on illustratiivne. Foto: Jürgen Puistaja

Kuigi transpordiamet teatas pärastlõunal, et lõpetab täna, 14. jaanuaril kell 13 raskete ilmaolude tõttu kehtestatud erilise hoolderežiimi Tartu, Põlva, Võru, Valga, Viljandi, Pärnu ja Saare maakonna riigiteedel, ei ole ohud siinsetelt maanteedelt ja kõrvalteedelt veel kuhugi kadunud.

Pärastlõunal on teekatted suurematel riigiteedel Ida-Virumaal kohati sõidujälgedes soolalumesegused, mujal soolaniisked või soolamärjad. Teetemperatuur üle Eesti langeb miinuspoolele, mistõttu tuleb arvestada teedele tekkiva libedusega. Läänemaal on udu tõttu nähtavus teedel kohati piiratud.

Ilmaprognoosi kohaselt sajab õhtul ja öösel mitmel pool vähest lund, lörtsi, kohati ka vihma. Vastu hommikut on Lääne- ja Lõuna-Eestis sadu tihedam. Paiguti võib udu piirata nähtavust. Temperatuur nii õhus kui ka teel langeb öösel nullist madalamale ja teedel on jäiteoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles