IN MEMORIAM Suri Genialistide kitarrist ja Genialistide klubi haldusjuht Allan Aint

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Uuendatud 15. veebruar 2024, 11:01
Copy
Allan Aint.
Allan Aint. Foto: Sille Annuk

Suri Genialistide klubi haldusjuht Allan Aint (25. XII 1969 – 13. II 2024), kellele oli antud elada vaid paar kuud üle 54 aasta. Suur kaotus ei ole see ainult Genklubile, mida nimetatakse ka subkultuurimajaks, vaid ka ansamblile Genialistid.

Kui Allan Aint vastas septembris 2016 Tartu Postimehe küsimusele, kas mõni kultuur on subkultuurimaja Genklubi tegevusest jäänud eemale, oskas ta paugupealt nimetada ainult popkultuure. «Aga neil on oma maju küll ja küll,» lisas ta.

Ühtlasi avaldas haldusboss lootust, et Genklubi tegutseb kümne aasta pärast – aastal 2026 – samas kohas kus praegu, Magasini tänavas. Aga ta lisas, et korraldajad ja tegutsejad on enamasti teised.

Genklubi avapidu aastal 2006 käis toonases Lutsu teatrimajas, kus praegu tegutseb mänguasjamuuseum. Erikontserdi andis avapeol ansambel Genialistid eesotsas laulja Ivar Põlluga. Bändi kuulusid ka Raido Kurri, Felix Kütt, Karl Laanekask ja Tauno Aints. Ja kitarrist Allan Aint.

Täna ütles Ivar Põllu, et Allan loobus läinud sügisel ansamblis mängimast, kiitis aga kontserdi 5. juulil Tartu lauluväljakul heaks ning määras enda asemele Vilho Meieri. «Allan oli ansambli asutajaliige, ei olnud ta ise Genialiste esinemas näinud. Nüüd tahtis ta seda teha,» ütles Ivar Põllu.

Ärasaatmine 23. veebruaril kell 11 Tartu krematooriumi suures saalis.

Copy
Tagasi üles