Gren langetab Tartus toasooja hinda juba kolmandat korda viimase aasta jooksul (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Gren Eesti äride juht Margo Külaots ütles, et Lohkva koostootmisjaama hoovil hiljuti valminud suur soojussalvesti tasub end ära kümne aastaga.
Gren Eesti äride juht Margo Külaots ütles, et Lohkva koostootmisjaama hoovil hiljuti valminud suur soojussalvesti tasub end ära kümne aastaga. Foto: Margus Ansu

Energiaettevõtte Gren langetab Tartu kaugküttevõrgus sooja hinna 59,25 eurole megavatt-tunnist, millele lisandub käibemaks. Muutus jõustub tagasiulatuvalt 1. veebruaril 2024 ning tegemist on juba kolmanda hinnalangetusega viimase aasta jooksul.

Kui vahepealsel paaril aastal kergitas energiakandjate hinnatõus ka kaugkütte hindu, siis nüüdseks on olukord stabiliseerunud ning Gren saab klientidele järjest soodsamat hinda pakkuda. «Jälgime pidevalt, kuidas kütusehindade langus meie soojahinda mõjutab ning oleme seda infot ka konkurentsiametiga jaganud. Tänu sellele saame nüüd Tartus tagasiulatuvalt juba 1. veebruarist paremat hinda rakendada, mis tähendab, et klientide jaoks kajastub uus hind märtsikuisel küttearvel,» rääkis Gren Eesti äride juht Margo Külaots.

See on kolmas hinnalangetus viimase aasta jooksul, viimati langetas Gren Tartus soojahinda oktoobris, mil see langes 72,6 eurole megavatt-tunnist varasema 76,5 euro asemel. Võrreldes sügisega on seekordne hinnalangus märksa suurem ning mõjutab tarbijaid rohkem.

«Otsime pidevalt viise, kuidas kaugkütet soodsamaks ja mugavamaks muuta, viimased kütusehanked on toonud häid tulemusi. Samal ajal katsetame uute tehnoloogiate ja energiaallikatega ning erinevate investeeringutega, mis aitavad hinda stabiilsemaks muuta, kadusid vähendada ning võimaldavad eri lahenduste paindlikku kasutamist,» märkis Külaots. «Näiteks valmis Tartus sügisel Eesti suurim soojussalvesti, mille abil silume ööpäevaseid kõikumisi soojuse tarbimises ning vähendame gaasi kasutamist, koostöös Tartu Veevärgiga aga alustasime uuringuid, kuidas linna reoveest soojus kokku koguda ja seda kaugküttesüsteemis kasutada.»

Gren on rahvusvaheline rohelise energia ettevõte, mis tegeleb säästvate energialahenduste väljatöötamise ja pakkumisega, et toetada kohalike kogukondade ja tööstusettevõtete vajadusi. Peamiselt kaugkütte- ja kaugjahutussüsteemidele ning tööstuslikele energialahendustele keskendunud Gren otsib aktiivselt võimalusi oma tegevuse laiendamiseks, seda nii uute tehnoloogiate kui turgudega. Gren tegutseb lisaks Eestile ka Lätis, Leedus ja Suurbritannias.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles