Laulu- ja tantsupeol koorub välja mõte, et meie õnn ja rõõm asuvad juure juures

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kammerkoor Helü tegi esmaspäeva õhtul Anu Lepiku dirigeerimisel proovi Hugo Treffneri gümnaasiumis. Parajasti oli käsil laulupeo repertuaari arvatud Tartu laulude popurrii õppimine.
Kammerkoor Helü tegi esmaspäeva õhtul Anu Lepiku dirigeerimisel proovi Hugo Treffneri gümnaasiumis. Parajasti oli käsil laulupeo repertuaari arvatud Tartu laulude popurrii õppimine. Foto: Sille Annuk

Praegu on küll Tartu lauluväljakul ja kogu linnas veel tubli talv, aga juba nelja kuu pärast toimub meie õitsvas rohelises linnas laulu- ja tantsupeo nädal, mis toob kaasa umbes 10 200 lauljat, 2300 tantsijat ja peale nende instrumentalistid. Mida nad Tartus laulavad-tantsivad ning mida muud teevad, sellest rääkisid pidunädala peamised korraldajad.

Mis on kõige tähtsam 16.–22. juunini toimuva muusikalis-tantsulise piduliku nädala puhul, kus kahe poole pealkirjad on «Juure juures» (tantsupidu) ning «Õnn ja rõõm» (laulupidu)?

«Kõige tähtsam on, et me hoiame oma juuri ja rahvakultuuri ning et inimesed saavad koos olemise ja ühise asja ajamise tunde. Et oleks õnn ja rõõm, on vaja teada, kus on juured – need on omavahel tihedasti seotud,» ütles tantsupeo kunstiline juht Kristel Maruste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles