Jäätmepõletustehas sai uue ehitusloaga kõrgust juurde

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Epler & Lorenz plaanib Tartust Tallinna viiva tee lähistele Ravila tänaval uue jäätmepõletustehase ehitamist alustada lähinädalatel.
Epler & Lorenz plaanib Tartust Tallinna viiva tee lähistele Ravila tänaval uue jäätmepõletustehase ehitamist alustada lähinädalatel. Foto: KRC Ehitus/ESKIIS

Tartu serva ohtlike jäätmete põletustehast kavandav Epler & Lorenz sai ehitusloa juba 2022. aasta oktoobris, kuid ehituse alustamiseni ei ole siiski veel jõudnud. Eile otsustas linnavalitsus ettevõtte taotlusel anda uue ehitusloa täpsustatud projekti alusel, millega on hoone kõrgust juurde saanud.

Varasemas projektis oli hoone maksimumkõrgus 16,1 meetrit maapinnast ja tehnoseadmete alused olid viidud maapinnast 2,5 meetrit sügavamale. Esitatud muudatusprojektiga on suurendatud hoone maapealset kõrgust ja kõrgema osa mahtu, loobutud on maa-alusest ehitusest. Muudatusprojektiga kavandatakse hoone maksimaalseks kõrguseks maapinnalt 19,8 meetrit.

Põhjendus oli, et hoone funktsionaalsusest ja prügipõletuse tehnoloogiast lähtudes osutus masinasaali põrandatasapinna rajamine maapinnast allapoole ebamõistlikuks ja kohati ka teostamatuks seoses ligipääsu vajadusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles