Eili Arula: kes päästaks kultuuripealinna aasta? (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Eili Arula
Eili Arula Foto: Margus Ansu

Kauaoodatud kultuuripealinna-aasta on viimaks käes. Suurejooneline avatseremoonia keset linna jõe ääres ja jõe peal peetud, ajakirjanduses jagatud selle kohta kurja kriitikat ja kiidusõnu, loetud sündmusele kulutatud raha. Aga mis edasi?

Ootusärevus kultuuripealinna-aasta eel oli suur. See annaks võimaluse tuua Tartusse midagi või kedagi suurt ja vägevat. Avatseremoonia oli küll vinge, aga tahaks loota, et see ei olnud programmi nael ning et järgmist sarnast sündmust tuleb loota alles siis, kui on kultuuripealinna-aasta lõpetamine.

Säärane tiitel peaks ju andma võimaluse meelitada siia turiste kaugemalt, kuid keeruline on neid püüda kohalike esinejate ja üritustega, mis välismaalast ei kõneta. Hea küll, ka Riia rong hakkab käima kõige varem alles sügisel ning lennukid Tartu ja Helsingi vahet lendama märtsis, kuid tahtmise korral tuleb väljamaa turist siia ka kiirete otseühenduste puudumisel. Tallinna ju lennukid ja laevad laiast ilmast jõuavad ning Tallinnast saab rongi, bussi või autoga võrdlemisi kiirelt ja valutult Tartusse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles