Norra saatkond kolib üheks päevaks Tartusse

Tartu Postimees
Copy
Norra lipp.
Norra lipp. Foto: Elmo Riig

Sõbrapäeval, 14. veebruaril kell 12–14 tutvustab Norra saatkond Tartu Raekoja platsil koos Tartuga Euroopa kultuuripealinn 2024 tiitliga pärjatud Bodø kultuuriprogrammi ja Norra kultuuri üldisemalt. Ühtlasi pakutakse traditsioonilisi pruuni juustuga Norra vahvleid ja viktoriinis osalejatel on võimalus võita auhindu.

«Talvesild Norrasse» on Tartu 2024 kultuuripealinna programmis 14. veebruaril aset leidev üritus, mis kulmineerub kell 19 Räpinas toimuva kontserdi ja piduliku õhtusöögiga. Põhiliselt Norrasse puitmaju valmistava OÜ Hobbiton tootmishall muutub džässiklubiks, kus lavale astuvad Norra pianist Espen Berg, Eesti laulja Maria Väli ning Armeenia kontrabassimängija Ara Yaralyan. Toidusilla ehitab Pesa Catering, miksides Eesti ja Norra köögi isikupärased küljed uueks kogemuseks. 

Tartuga samal ajal on 2024. aasta Euroopa kultuuripealinnadeks Põhja-Norras asuv Bodø ning Austrias asuv Bad Ischl. Nii nagu on kogu Kagu-Eesti haaratud Tartu 2024 programmi, on ka Norras kultuuripealinna üritused üle kogu Bodød ümbritseva Nordlandi maakonna. Põline saamide ala ja nende värvikas kultuur on kultuuripealinna programmis kesksel kohal ning kultuuriaasta avapidustused hõlmavad ka saami rahvuspüha, 6. veebruari.

Bodø 2024 ja Tartu 2024 on head sõbrad ning kolleegid olnud juba kultuuripealinna tiitli taotlemise algusest alates kuus aastat tagasi. Lisaks teineteise külastamisele ja kogemuste vahetusele on nüüd Tartu programmist leida hulgaliselt Norra-Eesti koostööüritusi.

Norra saatkonna aitavad Tartusse tuua sihtuasutus Tartu 2024, Bodø 2024, Tartu ülikooli skandinavistika osakond, Tiigi seltsimaja ning Sündmustemeistrid. Pop-up-saatkond Tartus korraldatakse keskkonnahoiu põhimõtetest lähtudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles