Esmaspäev toob endaga keerulised ilmaolud

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Lörts ja vihm võivad teed ja tänavad väga libedaks muuta.
Lörts ja vihm võivad teed ja tänavad väga libedaks muuta. Foto: Marianne Loorents

Kahe rõhuala piirimail läheb Eestis esmaspäeval tuuliseks ning kohale jõuavad ka lumi, lörts, vihm ja jäävihm, mis muudavad teed väga libedaks.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves ilm. Kohati sajab vähest lund, lörtsi või vihma. Hommikul läheneb lõunast Eesti-Läti piirile sajuala. Ida- ja kirdetuul tugevneb 5–11, saartel ja rannikul puhanguti kuni 18 m/s. Külma on 1–8, Kirde-Eestis kuni 10 kraadi.

Peipsi järvel puhub kirdetuul 2–7, hommikul puhanguti 10 m/s. Kohati sajab nõrka lund ja lörtsi. Nähtavus on enamasti hea, kuid sajus halveneb veidi. Külma on 7–10 kraadi.

Esmaspäeva päeval on pilves ilm. Saartel ja Eesti lõunaosas sajab lund ja lörtsi, sekka ka vihma ja jäävihma. Eesti põhjaosas on sajuvõimalus väike. Esineb jäidet. Puhub kirde- ja idatuul 6–13, rannikul puhanguti kuni 20 m/s. Külma on 2–8, Saaremaal tuleb kohati 0 kraadi.

Peipsi järvel puhub kirdetuul 3–8, puhanguti 11 m/s. Ennelõunal võib kohati lund ja lörtsi sadada. Nähtavus on enamasti hea. Külma on 4–7 kraadi.

 
 

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles