Tartu alistas Eelmäe punktirekordi toel võõrsil Läti Ülikooli

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Hendrik Eelmäe oli Tartu resultatiivseim mängumees.
Hendrik Eelmäe oli Tartu resultatiivseim mängumees. Foto: Tartu ülikooli Maks & Moorits

Tartu ülikooli Maks & Moorits sai Eesti-Läti liigas kirja hooaja 16. võidu, kui Riias alistati Läti ülikool kindlalt seisuga 98 : 68. Hendrik Eelmäe kogus oma senise karjääri parima punktisaagi viie kaugviske ja 26 punktiga.

Riia olümpiakeskuses tavapäratult vara, kell 14.00 peetud kohtumist kontrollisid tartlased algusest peale. Nelja mänguminutiga saadi kätte 13: 4 eduseis ja sealt tagasi enam ei vaadatud. Avaveerandi lõpuks juhtis Tartu 25: 13. Teisel veerandil suurenes vahe korraks 21 punkti peale, ent poolaja lõpuminutid mängisid lätlased tublimalt ja pikale pausile mindi Tartu 44: 30 juhtimisel.

Kolmandal veerandil hoidsid tartlased ligi paarikümnepunktilist eduseisu ning viimasele veerandile mindi Tartu 66: 46 eduseisus. Viimase veerandi peategelane oli Hendrik Eelmäe: ääremängija tabas veerandiga neli kaugviset ning kogus viimasel neljandikul 19 punkti. Tänu sellele suurendas Tartu oma eduseisu ja lõpuvile järel näitas tabloo Tartu kindlat 98: 68 võitu.

Pisut üle 20 mänguminuti platsil olnud Hendrik Eelmäe lõpetas mängu karjääri parimat tähistava 26 punktiga. Devin Harris lisas 17 punkti ja neli korvisöötu. Robin Kivi ja Rinalds Malmanis said kirja võrdselt 12 punkti ning lätlane ka üheksa lauapalli ja neli korvisöötu. Märt Rosenthal lisas 10 punkti.

Neli kaugviset tabanud Valters Breidis oli Läti ülikooli parim 20 punkti, nelja korvisöödu ja nelja lauapalliga. Edvards Lucis viskas 14 punkti ja Norberts Strautins lisas 10 punkti ning andis seitse korvisöötu.

Tartu peatreeneri Gundars Vetra sõnul oli meeskonnale sellist võitu vaja. «Kontrollisime täna 40st minutist 30, teisel veerandil oli natuke raskusi. Aga sellistes mängudes ei taha suuri probleeme, vaid et kõik tegutseksid keskendunult, ilma stressita ja saaksime võidu kirja. Täna nii läks ja nüüd on karikanädalale sellise mänguga hea vastu minna,» sõnas Vetra. «Hendrik Eelmäe on end viimastes mängudes hästi leidnud. Täna võttis ta mängulisi viskeid ja pani oma kohtadelt ära.»

Eesti-Läti liigas on Tartul kirjas 16 võitu ja seitse kaotust ning sellega ollakse viiendal tabelireal. Läti ülikool on kolme võidu ja 21 kaotusega viimasel, 16. real.

Järgmisel nädalal ootab tartlasi ees karikajaht, millega tehakse koduses veerandfinaalis algust teisipäeval, 13. veebruaril kell 19.00 Keila Coolbeti vastu. Võitja pääseb kaks päeva hiljem, neljapäeval peetavasse poolfinaali ning karikafinaal mängitakse laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles