Tartu ülikool kutsub lahtiste uste päevale (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli raamatukogu peahoone.
Tartu ülikooli raamatukogu peahoone. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli raamatukogus ja ülikooli hoonetes üle terve linna algab 29. veebruaril lahtiste uste päev, kuhu oodatakse kõiki, kes tunnevad huvi Tartu ülikoolis õppimise vastu.

Lahtise uste päev algab Tartu ülikooli raamatukogus infomessiga, kus saab tutvuda õppekavade ja ülikoolieluga. Hommikul toimub raamatukogus konverents, kus vastuvõtutalituse juhataja Tuuli Kaldma tutvustab kandideerimisprotsessi ning üliõpilased annavad nõu, kuidas teha teadlik erialavalik ja mida pidada silmas sisseastumiskatseteks valmistumisel.

Lisaks räägivad vilistlased, kuidas õppimise ajal raskustega toime tulla. Konverentsil osalejaid tervitab rektor professor Toomas Asser, päeva juhib materjaliteaduse ja tehnoloogia üliõpilane Annabel Raudsepp.

Päeva teises pooles toimuvad õppehoonetes õppekavade infotunnid ja töötoad, kus on võimalik katsetada erialade sobivust ning avastada enda jaoks uusi õppimisuundi. Töötubade kohta lugeda ja nendesse registreeruda saab Fienta lehel. Päeva jooksul oodatakse huvilisi tutvuma ühiselamutega ja külastama peahoonet. Lahtiste uste päeval osalejad pääsevad sel päeval tasuta ka ülikooli muuseumidesse.

Messil osalejatele annavad ülikooli raamatukogus teadliku erialavaliku toetamiseks personaalset nõu Tartu ülikooli nõustamiskeskuse karjäärinõustajad. Tartu ülikooli üliõpilaskonna esimees Renar Kihho sõnul on lahtiste uste päev kõige õigem aeg huvipakkuva valdkonna ja õpikeskkonnaga tutvumiseks ning erialavalikus kindluse saamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles