Loodusloovusfestival kutsub elurikkust kaardistama

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Jänese matkarajalt leiab loodusvaatleja mõndagi põnevat.
Jänese matkarajalt leiab loodusvaatleja mõndagi põnevat. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi kuuluv festival ootab loodushuvilisi loodusvaatluste maratoni vaatlusalasid registreerima. Loodusvaatluste maraton toimub 8. ja 9. juunil, kui kirja pandud aladel püüavad osalejad 24 tunni jooksul kaardistada võimalikult palju eluslooduse liike. Tehtud vaatlused jõuavad eElurikkuse portaali, kus need on kõigile kättesaadavad.

«Ümbritseva looduse märkamine ja tundma õppimine on omamoodi ellujäämise kunst. Tänapäeval looduses toimuvaid suuri muutusi on teadlastel üksi tegutsedes keeruline tähele panna. Kutsume inimesi loodust vaatlema ja oma vaatlusi jagama,» rääkis loodusvaatluste maratoni eestvedaja ja Tartu ülikooli loodusmuuseumi harrastusteaduse ekspert Veljo Runnel.

Loodusvaatluste maraton on seitsmendat korda toimuv harrastusteaduse sündmus, mis toob kokku loodushuvilised ja -teadlased. Mitmetel avalikel vaatlusaladel saab osaleda ka loodushariduslikel retkedel, kus eksperdid aitavad tuvastada liike ja kirja panna vaatlusi. Kultuuripealinna aastal saab vaatlusmaratonidel osaleda ka teistes Läänemere-äärsetes riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles