Äärelinnas kõrguvad lumemäed võivad rikkuda puhta joogivee

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Variku linnaossa Voolu tänavale veetud lumemägedest on silmagagi näha, et puhas see kraam kindlasti ei ole. Kas must lumi on ka kuidagi ohtlik, reostab salvkaevu või jõuab elumajadeni, see selgub kevadel, kui mäed sulama hakkavad.
Variku linnaossa Voolu tänavale veetud lumemägedest on silmagagi näha, et puhas see kraam kindlasti ei ole. Kas must lumi on ka kuidagi ohtlik, reostab salvkaevu või jõuab elumajadeni, see selgub kevadel, kui mäed sulama hakkavad. Foto: Kristjan Teedema

Tartus Variku linnaosas Voolu tänaval on pea kõik majad ühendatud linna veevärgiga, kuid vähemalt üks maja sõltub seal endiselt oma salvkaevust. Selle vee on aga tänavu ohtu seadnud soola ja prahti täis kõrged lumemäed, mis on veetud kokku mujalt linnast ning ootavad seal kevadist sula.

Keskkonnaametisse on lume ladestamise tõttu selles piirkonnas jõudnud mitmeid teateid, kuid seadus lume kogumise kohti ei reguleeri ning seetõttu ei ole põhjust ka midagi ennetavat ette võtta, et hoida ära põhjavee võimalikku reostumist.

Keeruline prognoosida

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles