Kohtu sodimise intsidendis osalenute töölepingud ikka kestavad (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tartu kohtumaja küljes õues lehvis teisipäeval sinimustvalge, aga hoones sees soditi hiljuti seinu Z-tähe kritseldustega, Ukraina ja Venemaa sõja algusest tuntakse seda tähte kui agressorriigi toetajate sümbolit.
Tartu kohtumaja küljes õues lehvis teisipäeval sinimustvalge, aga hoones sees soditi hiljuti seinu Z-tähe kritseldustega, Ukraina ja Venemaa sõja algusest tuntakse seda tähte kui agressorriigi toetajate sümbolit. Foto: Margus Ansu

Tudengilinna kohtumaja külastas Tartu kultuuripealinna aasta avaürituse õhtul kolmeliikmeline seltskond, mille liikmed tegid lifti seintele sõjasümboleid meenutavaid joonistusi. Täpsemini olid kaks kohtusekretäri ja nende endine kolleeg kohtumaja lifti sodinud kritseldades Z-tähti, millesarnaseid on seni nähtud Ukrainat hävitavatel Vene tankidel.

Kohus tegi politseile juhtumi kohta avalduse ja algatas kohtutöötajate suhtes distsiplinaarmenetluse, seniks suunati need kaks töötajat oma ametikohustusi täitma kodukontorisse. Patustanud töötajate palk jookseb enam kui nädal aega hiljem ikka edasi, sest asja alles menetletakse.

Tartu kohtute direktori Tiina Erebi sõnul on tegemist äärmiselt kahetsusväärse sündmusega, mille kohtud üheselt hukka mõistavad. «Tulenevalt kohtu rollist ühiskonnas ei ole sellisel teguviisil ühtegi õigustust,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles