Palupera koolis tuleb tulevik taas arutlusele

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Emotsioonide spekter Palupera pungil aulas oli arutelu esimeses pooles võimas. Kui ühed vihastusid, siis teised naersid.
Emotsioonide spekter Palupera pungil aulas oli arutelu esimeses pooles võimas. Kui ühed vihastusid, siis teised naersid. Foto: Veiki Ojaperv

Neljapäeval kell 17 toimub Palupera koolis avalik arutelu, kus Elva valla haridusspetsialist tutvustab kooliperele ja kohalikule kogukonnale kooli võimalikke tulevikustsenaariumeid. Möödunud aasta novembris toimunud avalikul arutelul oli ühe võimaliku teemana üleval ka kooli sulgemine.

Elva valla Palupera põhikoolis, mis on haridust pakkunud juba 1776. aastast, käib sel õppeaastal 58 tüdrukut ja poissi. Elva vallaametnike arvutuste järgi võib õpilaste arv lähiaastatel langeda ning võimalikud stsenaariumid kujutavad mõisakooli tulevikku tumedates toonides: kui õpilaste arv jätkab kahanemist, ootab kooli ees järkjärguline kooliastmete sulgemine, suuremate naaberkoolidega liitmine ja ühise juhtimise alla koondamine. Kõige mustem stsenaarium on täielik sulgemine.

Möödunud aasta novembris peeti Palupera koolis esimene kooli tulevikku vaatav arutelu, kuhu oli kogunenud terve saalitäis inimesi, kes kooliastmete sulgemisele jõuliselt vastu seisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles