Tauri Kilk krooniti kahekordseks Eesti meistriks sulgpallis

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Tauri Kilki saatis edu nii meeste ükskikmängus kui ka paarismängus
Tauri Kilki saatis edu nii meeste ükskikmängus kui ka paarismängus Foto: Oleg Hartšenko, Eesti Sulgpalliliit

Nädalavahetusel peeti Tallinnas 60. Eesti täiskasvanute meistrivõistlusi sulgpallis. Kuigi medalimänge oli ettenähtud kümme, jäi Elisaveta Beriku (Triiton) vigastuse tõttu kaks mängu ära.

Triitoni mängija Tauri Kilk oli ainus, kes lahkus võistlustelt kahekordse Eesti meistrina. Klubide üldarvestuses tuli esimesele kohale Triiton 10 medaliga ja teisele kohale Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi seitsme medaliga.

Meeste finaali oodati seekordsetel meistrivõistlustel ehk kõige rohkem. Raul Must (Raul Musta SK) püüdis endast 17 aastat nooremat vastast kohe suruda ning esimeses täiskasvanute finaalis mänginud Tauri Kilk (Triiton) jäigi hätta.

17-kordne meister võitis esimese geimi 21:14. Kilgi võitlusvaimu kaotusseisu jäämine siiski ei murdnud, sest teine geim kuulus temale 21:9. Kolmandas panid nii veteran kui ka hiljutine juunior endast kõik välja ning kohtumise lõpetas alles 48. punkti mängimine.

Kilk võitis geimi 25:23 ning kogu 58 minutit väldanud kohtumise 2:1. Tartlane on Eesti meistrivõistluste ajaloos alles 16. meesmängija, kes üksikmängus võitjaks kroonitud.

Edu saatis Triitonit ka segapaarismängus, kus esikohale tulid Helina Rüütel (Triiton) ja Kristjan Kaljurand (TÜASK). Viimati 2019. aastal selles mänguliigis meistriks kroonitud Kaljurannale oli see kolmas meistritiitel, Rüütli senine ainus kuld pärines 2016. aastast ja oli võidetud koos Raul Käsneriga.

Meeste paarismängust sõltus, kes teenib võistlusel välja kaks kuldmedalit. Kristjan Kaljurannal (TÜASK) oli kuld finaalipäeva avanud segapaarismängust, Tauri Kilk (Triiton) võitis üksikmängu finaalis sulgpallilegendi.

Kilgi võidusaaga jätkus aga ka meeste paarismängus, kus koos Karl Kerdiga (Raul Musta SK) mängiti end esimesele kohale. Kaljurand ja Raul Käsner (Triiton) peavad kümnendat koos võidetud kulda veel vähemalt aasta aega ootama, sest noorem rahvas jäi seekordses finaalis peale 21:19, 21:18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles