Maratoni eel on suusarajad heas seisus

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Pühepäeva ennelõunal kubises Tähtvere spordipark suusatajatest.
Pühepäeva ennelõunal kubises Tähtvere spordipark suusatajatest. Foto: Sille Annuk

Nüüd kui Tartu suusamaratonini on jäänud paar nädalat, on viimane aeg otsida suusad välja ja rajale minna. Kuigi vahepeal oli suur sula ja ilm on heitlik, heas seisus radu veel leiab. 

Pühapäeva lõuna paiku oli Tähtvere spordipargi parkla autosid täis. Kena päikeseline, kuid talvine ilm oli rajale meelitanud nii mõnedki sõitjad. Tähtvere spordipargis on sees nii klassika- kui ka uisutehnikarajad.

Ka veel pühapäeva hommikul käis rajameister radasid hooldamas. Rajameister Jaanus Robi sõnul on spordipargis head tingimused, sest sinna sai õigel ajal piisavalt palju kunstlund toodetud. Seevastu dendropargi radadele tegid vahepealsed soojakraadid ja vihm liiga ning seal radu sees ei ole.

Siiski Robi kinnitas, et pidevalt ilma jälgitakse ja kui vähegi võimalik, tehakse rajad ka dendroparki. 

Otepäält Elvasse kulgev Tartu maratoni rada on ka heas seisus, vahendab portaal terviserajad.ee. Sees on samuti nii klassika- kui ka uisutehnikarajad ning lumepaksus on 10 sentimeetrit. Ka maratonirajal käis pühapäeva hommikul rajameister rada hooldamas. 

Tartu 50. suusamaraton toimub 17. ja 18. veebruaril. Laupäeval toimuvad vabatehnika- ja vintage-sõidud ning pühapäeval klassikasõidud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles