Tartu ülikooli kliinikumi lastefond sai toetust liikurraja tarbeks

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Liikurrada on väga vajalik abivahend kardiorespiratoorsete probleemidega või muudest haigusseisunditest tingitud madala füüsilise jõudlusega laste aeroobse vastupidavuse taastamiseks.
Liikurrada on väga vajalik abivahend kardiorespiratoorsete probleemidega või muudest haigusseisunditest tingitud madala füüsilise jõudlusega laste aeroobse vastupidavuse taastamiseks. Foto: Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond

Heategevuskampaaniaga «Koos on kergem» kogusid kõik Selveri kauplused üle Eesti raha oma maakonna haigla laste- või sünnitusosakonnale.

«Kampaania eesmärk on aidata kaasa laste tervishoiu parandamisele ning kutsuda ühiskonda kaasa aitama ja märkama,» ütles Selveri juht Kristi Lomp.

Tartu ülikooli kliinikumi lastefondile koguti sel aastal 10 500 eurot ning tänavune toetussumma läheb liikurraja soetamiseks. TÜ kliinikumi lastekliiniku füsioterapeudi Karin Tammiku sõnul on liikurrada väga vajalik abivahend kardiorespiratoorsete probleemidega või muudest haigusseisunditest tingitud madala füüsilise jõudlusega laste aeroobse vastupidavuse taastamiseks.

Samuti on sellega võimalik arendada, parandada ja taastada kõnnimustrit ortopeediliste, traumatoloogiliste või neoromuskulaarsete probleemidega lastel. Liikumisrada saab kasutada ka füüsiliste võimete hindamiseks. Liikurrajal saab treenida nii kõndi kui ka jooksu ning hiljem on võimalik sellele juurde tellida ka kõnnianalüüsi ning interaktiivse kõnnitreeningu süsteem.

Lisaks toetas Selver kampaaniat igalt ostukorvilt oma panusega. Klientide, koostööpartnerite ja Selveri panusest kogunes kokku 101 500 eurot, mis läheb jagamisele 16 kampaanias osaleva haigla vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles