Estiko kavandab Puidu tänavale ärihooneid

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Vana amortiseerunud hoone on kavas lammutada, e teha ruumi uutele hoonetele.
Vana amortiseerunud hoone on kavas lammutada, e teha ruumi uutele hoonetele. Foto: Sille Annuk

Sel nädalal otsustas linnavalitsus AS Estiko taotlusaluse Puidu 5 krundile detailplaneeringu algatamise. Maatükile plaanib Estiko tulevikus ehitada stock-office'i tüüpi ärihooned. 

Ettevõte soovib praeguse hoone lammutada ning asemele rajada kuni viis kolmekorruselist hoonet. Estiko grupi kinnisvarasektori arendusjuht Sven Saar selgitas, et stock-office'i tüüpi ärihoonetes on võimalik ühendada kauplus, kontor ja ladu.

«Selline mitmeotstarbeline lahendus on paljudele ettevõtetele kõige sobilikum,» lausus ta. «Taolisi ärihooneid on Estiko arendanud näiteks Riia tänava lõpus.»

Lisaks ärihoonete ehitamisele on kavas krundi juurde välja ehitada ringliiklus ja ühendada ala kahest kohast Puidu tänavaga. «Logistiliselt on Puidu tänava krunt väga hea. Suured autod saavad hästi ligi ning see asub Tallinna-Tartu maantee läheduses,» rääkis Saar.

Millal aga töödega pihta saab hakata, sõltub Saare sõnul mitmetest asjaoludest. «Me alles algatasime detailplaneeringu, mis tuleb hiljem kehtestada ja pärast seda hooned projekteerida. Ehituse algus sõltub väga palju ka turuolukorrast,» kirjeldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles