Tartu sai Kalev/Snabbi üle kodus kindla võidu

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Esimest korda Tartu publiku ees mänginud Devin Harris tegutses meeskonna efektiivseimalt.
Esimest korda Tartu publiku ees mänginud Devin Harris tegutses meeskonna efektiivseimalt. Foto: Diana Jesin

Tartu ülikooli Maks & Moorits võttis kodusaalis vastu Tallinna Kalev/Snabbi ning alates teise veerandi keskelt tartlaste kontrolli all kulgenud kohtumises sai kirja 87 : 71 võidu.

Esimest korda Tartu publiku ees mänginud Devin Harris tegutses meeskonnas kõige tõhusamalt: viskas 15 punkti, andis seitse korvisöötu ja kogus efektiivsusnäitajaks 28.

Keerukas algus

Tartu ülikooli spordihoones 563 korvpallisõbra ees peetud kohtumine algas võõrustajatele tagasihoidlikult. Turniiritabelis eelviimasel kohal olev Kalev/Snabb läks mängu 12 : 2 juhtima. Anatoliy Shundeli viis järjestikkust punkti aitasid ka kodumeeskonna mängu ja tasapisi seis võrdsustus. Hendrik Eelmäe kolme punkti vise tõi Tartu meeskonna viie punkti kaugusele 18 : 23 seisule.

Teise veerandi keskel panid tartlased kokku 9 : 0 spurdi ja sellega haarati mängus 29 : 27 eduseis. Paar minutit enne poolaja vilet juhtis kodumeeskond juba üheksa punktiga, ent poolaja lõpuks viskasid kalevlased kuus vastuseta punkti ja nii läksid meeskonnad pikale pausile Tartu 43 : 40 juhtimisel.

Mõnes viimases mängus meeskondliku tegutsemisega hätta jäänud tartlased lükkasid teisel poolajal järgmise käigu sisse ja kalevlased hoiti kolmandal veerandil seitsme minuti jooksul vaid kahe punkti peal, samas kui ise visati 12 punkti. Enne viimast neljandikku oli Tartu eduseis juba 66 : 52. Viimasel veerandil kodumeeskond enam asju juhuse hooleks ei jätnud. Eduseis suurendati 20 punkti peale ja lõpuks saadi kirja 87 : 71 võit.

Devin Harris sai 27 mänguminutiga kirja 15 punkti ja seitse korvisöötu. Rain Veideman lisas 16 ja Märt Rosenthal 15 punkti. Rinalds Malmanis sai kirja kaksikduubli 10 punkti ja 11 lauapalliga. Samuti viskas 11 punkti Anatoliy Shundel ja 10 punkti lisas Hendrik Eelmäe.

Lõpp hea, kõik hea

Tartu ülikooli Maks & Mooritsa peatreeneri Gundars Vetra sõnul tuli meeskond suure kaotuse järel hästi kokku.

«Pärast suurt kaotust on ükskõik kellega raske mängida, sest enesekindlus kaob. Aga täna mängisime hästi ja teisel poolajal saime väljakule õige koosluse, kes ühise keele leidis. Püüame mängutempot kiiremaks ajada, kõiki rohkem mängu kaasata ja korve lihtsamalt saada,» sõnas Vetra. 

«Sellepärast tõime ka Harrise meeskonda, et saaks mängutempot üles. Täna paistis mõni osa mängust juba parem ja loodame, et selle hea tundega jätkame.» 

Eesti-Läti liigas on Tartu meeskonnal kirjas 14 võitu ja seitse kaotust ning sellega ollakse tabelis kuuendal kohal. Tallinna Kalev/Snabb on kolme võidu ja 18 kaotusega 15. real.

Järgmisel nädalal ootab tartlasi ees kaks välismängu. Teisipäeval sõidetakse külla Valmierale ning laupäeval Läti ülikoolile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles