Muutunud toitumiseelistused ja kõhnunud rahakott panevad restoranid keerulisse olukorda

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Küütri tänaval veel hiljuti tegutsenud Meat Marketi restorani asemel on nüüd restoran Pazzo. Selle peakokk Kairo Roots (esiplaanil) kolis Tallinnast uue koha pärast Tartusse, appi Joel Ostratile.
Küütri tänaval veel hiljuti tegutsenud Meat Marketi restorani asemel on nüüd restoran Pazzo. Selle peakokk Kairo Roots (esiplaanil) kolis Tallinnast uue koha pärast Tartusse, appi Joel Ostratile. Foto: Sille Annuk

Midagi lillelist ei ole, iseloomustavad restoranipidajad praegust väljas einestamise suundumust. Üle ega ümber ei saa tõusnud maksudest ja hindadest, kuid samuti muutuvatest toitumiseelistustest. Näiteks soovivat kliendid üha enam taimseid toite, mis oli ka Tartu südalinnas tegutsenud Meat Marketi sulgemise üks põhjus.

Liharestoran Meat Market pani uksed kinni mullu 29. detsembril – täpselt 12 aastat pärast selle avamist. Seejuures polnud asi vaid lihatoitudes. «Kui sa midagi nii kaua teed, siis mingil hetkel jookseb kett maha, sest juhile peab kontseptsioon meeldima,» selgitas restorani eest vedanud Joel Ostrat.

Klientuur sõltub paljust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles