Täna algas toiduelamuste kuu «Maitsev Tartu»

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Soodsaid toiduelamusi pakuvad veebruari jooksul 24 Tartu söögikohta.
Soodsaid toiduelamusi pakuvad veebruari jooksul 24 Tartu söögikohta. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Neljapäeval, 1. veebruaril algas restoranikuu «Maitsev Tartu», mille käigus saab kahekümne neljas Tartu restoranis proovida just selleks kuuks loodud kolmekäigulisi erimenüüsid.

Toidunautijate oodatud «Maitsev Tartu» toimub juba kümnendat korda ning ehkki ettevõtmise põhiolemus on ajas samaks jäänud, on traditsiooni siiski pidevalt edasi arendatud. «Sel aastal pööratakse varasemast rohkem tähelepanu eritoiduliste jaoks kohandatavatele menüüdele. Lisaks põhimenüüle on enamik restorane välja töötanud ka taimse või täistaimse sobitatud variandi,» kommenteeris toidu- ja teenusmajanduse valdkonnajuht Marilin Kroon.

1.–29. veebruarini toimuva «Maitsev Tartu» vältel pakuvad erimenüüsid järgmised söögikohad: Antonius, Café Shakespeare, Café Truffe, Chaplin, Chez Andre, Dorpat, El Chapo, Fii, Gustav Castro Cafe, Humal, Kampus, Kolm Tilli, Mull, Pahad Poisid, Pazzo, Pierre, Pompei, RP9, Püssirohukelder, Spargel, Trikster Tihane, TOKO, Vilde ja Vine ning Vint.

Kolmekäiguliste erimenüüde hind jääb vahemikku 30–35 eurot ning nendega saab tutvuda  restorani kuu kodulehel. Tavakohaselt selgitatakse külastajate hinnangute põhjal välja toidunautlejate lemmikrestoran.

Juubeliürituse tähistamiseks on Tartu turuhoones avatud «Maitsva Tartu» 10. toimumisaastale pühendatud toidufotode näitus, mille autor Silver Gutmann on restoranikuu toiduelamusi jäädvustanud igal aastal. Näitusele valitud fotod aastatest 2015–2024 annavad aimu toidutrendidest ning kokkade fantaasia ja oskuste arengust, samuti kutsuvad vaatajaid koduköögiski uusi maitsekooslusi katsetama ja maitsvat ilu looma. Näitus on avatud terve veebruari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles