Lemmit Kaplinski: fundamentaalne viga on, et õpetajate palgakokkuleppeid sõlmib minister (1)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Eesti on väga pikalt elanud selle teadmisega, et oleme väike tark digiriik, et meie luuüdis on põhjamaisus ja Skandinaavia vaim, et oleme väga paindlikud ja avatud. Aga mingi osa sellest eduloost ei vasta enam tõele, leiab Tartu abilinnapea Lemmit Kaplinski.
Eesti on väga pikalt elanud selle teadmisega, et oleme väike tark digiriik, et meie luuüdis on põhjamaisus ja Skandinaavia vaim, et oleme väga paindlikud ja avatud. Aga mingi osa sellest eduloost ei vasta enam tõele, leiab Tartu abilinnapea Lemmit Kaplinski. Foto: Margus Ansu

Keskvalitsuse otsused järjest kägistavad Eesti omavalitsuste autonoomiat, mille kaasnähtusena ei ole omavalitustel seadustest tulenevate kohutuste täitmiseks enam piisavalt raha ja riigiaparaat koormab end selliste ülesannete lahendamisega, mis on omavalitsuste ainupädevuses.

Tartu hariduse ja kultuuri ala abilinnapea ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tartu piirkonna juhi Lemmit Kaplinski tõdemusel on selle ilmekaks näiteks, kuidas haridusminister püüab palehigis sõlmida haridustöötajatega streigi lõpetamiseks palgalepet, kuid see on hoopis linnade ja valdade roll.

Kas teil on kahju ka, et ekspeaminister Jüri Ratas ei valinudki Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles