Vaatenurga küsimus. Kas Tartu 2024 avamisele kulunud miljon on palju või parasjagu? (3)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Emajõe kaldal ja peal ellu viidud Euroopa kultuuripealinna avamistseremooniale Tartus kulus 850 000 eurot. Sellele lisandus eel- ja järelpidude summa.
Emajõe kaldal ja peal ellu viidud Euroopa kultuuripealinna avamistseremooniale Tartus kulus 850 000 eurot. Sellele lisandus eel- ja järelpidude summa. Foto: Kristjan Teedema

Kas läinud nädalal Euroopa kultuuripealinna tiitliaasta avatseremooniale ja sellega kaasnenud pidudele kulunud ligi miljon eurot on palju või vähe? Vastus sõltub sellest, kelle käest küsida ning millega võrrelda.

Suurte meelelahutusürituste, kontsertide ja etenduste eelarveid on keeruline võrrelda ja hinnata, sest need erinevad sõltuvalt sündmuse olemusest nii mahult kui sisult. Ühelt poolt oleks võimalik Tartu 2024 avamise rahaga katta korraga mitme suuremat sorti suvefestivali kulud. Teisalt, tänavuse teise Euroopa kultuuripealinna, Norras asuva Bodø tiitliaasta avatseremoonia neelab pea kaks korda kopsakama summa, kui kulutati siin.

Eesti populaarseima ja kõige pikema ajalooga folgipeo, Viljandi pärimusmuusika festivali peakorraldaja Ando Kiviberg nentis esmalt, et kaht väga erinevat ettevõtmist kõrvutada on raske ja ilmselt ka mõttetu – muusikafestivalidel on oma spetsiifika ja rahvusvahelist tähelepanu püüdvatel etendustel oma. Küll aga tõdes Kiviberg, et miljoni euroga saaks maha pidada kaks Viljandi Folki, ilma et peaks külastajatelt sentigi piletiraha küsima.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles