Õpetajad streigivad seni, kuni jagub jaksu ning toetajaid

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Elva gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Johannes Must (vasakul) käis eile ka Toompeal meelt avaldamas, et koos õpetaja Indrek Tarandi (paremal) ja teiste kolleegidega valitsuse meelt muuta.
Elva gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Johannes Must (vasakul) käis eile ka Toompeal meelt avaldamas, et koos õpetaja Indrek Tarandi (paremal) ja teiste kolleegidega valitsuse meelt muuta. Foto: Mihkel Maripuu

Eelmisel nädalal õpetajate tähtajatu streik tulemust ei toonud ning sellepärast otsustati seda jätkata ka sel nädalal. Kuigi paljud õpetajad on streikimise lõpetanud, on Tartumaal neidki, kes eile kooli tööle veel ei naasnud.

Tallinnas Toompeal oli eile õpetajate meeleavaldus, kuhu sõitis kohale ka Elva gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Johannes Must. «Siiani on antud lubadusi, aga ühtegi konkreetset lepingut pole õpetajatega sõlmitud,» põhjendas ta streikimist.

Elva gümnaasiumis streikis eile 28 õpetajat ehk enamik sealsest kollektiivist. Tartumaal streigivad veel üheksa kooli õpetajad, üle Eesti on streikijaid 130 koolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles