Kultuuripealinna avapidu maksis ligi miljon eurot (10)

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Klaaskuplid, valgusmäng ja esinejate töötasud olid vaid osa kontsertlavastusele kulunud rahast. Read kokku lüües ei jäänud miljonist eurost palju puudu. Kristjan Teedema
Klaaskuplid, valgusmäng ja esinejate töötasud olid vaid osa kontsertlavastusele kulunud rahast. Read kokku lüües ei jäänud miljonist eurost palju puudu. Kristjan Teedema Foto: Kristjan Teedema

Kuigi värske Euroopa kultuuripealinna Tartu suur avapidu ehk Emajõe ääres korraldatud kontsertlavastus «Kõik on kokku üks!» kestis vaid ligi tunni, moodustas just see suurima rahalise tüki ehk 850 000 eurot Tartu 2024 avapidustuste kuludest.

Kui liita sellele veel eel- ja järelpeod, tähendas möödunud reede sihtasutusele Tartu 2024 ligi miljoni euro suurust väljaminekut. Kokku kulus 920 000 eurot, täpsustas Tartu 2024 juht Kuldar Leis. Ta selgitas, et lisaks Atlantise ees toimunud kontsertlavastusele tuli 50 000 välja käia ERMi juures peetud vabaõhureiviks ning 20 000 eurot raeplatsil korraldatud eelpeo ja öise järelpeo tarvis.

Võrdluseks: sama raha eest oleks mullu saanud korraldada näiteks viis kuud autovabaduse puiesteed, sest 2023. aastal maksis see linnale 200 000 eurot.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles