Ülikool ootab doktorantidelt artikleid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba teist aastat korraldab Tartu Ülikool doktorantidele põnevate populaarteaduslike artiklite konkurssi, millest osavõtuks tuleb esitada töö hiljemalt 1. maiks.

TÜ teaduse populaariseerimise peaspetsialisti Aitel Käpa kinnitusel on kolm varasemat konkurssi olnud edukad, sest laekunud on üle saja artikli erisugustel teadusteemadel. «Tavaliselt jõuavad meediasse teated suurtest teadussaavutustest, kuid konkurss on näidanud, et ka suurte avastuste telgitagustes on palju põnevat. Teadustöö on protsess, milles just doktorandid tihti kõige olulisemat rolli mängivad,» ütles Käpp.

Ka seekord auhinnatakse parimaid teadusest kirjutajaid rahaliste preemiatega. Esikohatöö saab 1000 eurot, teise koha auhinnaks on 500 eurot ja kolmanda koha saavutaja pälvib 250 euro suuruse preemia. Võistlustöid hakkab hindama teadlastest ja ajakirjanikest koosnev žürii.

Žürii teeb otsuse 15. maiks, mille järel võetakse võitjatega ühendust. Parimad artiklid avaldatakse Tartu Ülikooli teadusuudiste portaalis Novaator.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles