Tartlannad jõudsid balletikonkursil finaali

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külli Reinkubjas
Külli Reinkubjas Foto: Allikas: Ida Tantsukool

Ida Tantsukooli õpilased Ketlin Oja ja Külli Reinkubjas jõudsid Itaalias rahvusvahelisel balletikonkursil finaali. Ketlin jäi silma eelkõige kõrgetasemelise tehnikaga ja Külli, kes oli grupi noorim osaleja, pälvis kiitust oma tantsulisuse eest.

Itaalias Spoletos 25. kuni 31. märtsini kestnud "Settimana Internazionale della Danza" oli 22. rahvusvaheline balletikonkurss.

Balletiüritusel osalesid noored tantsijad kolmes vanusegrupis nii riiklikest kui eraballetikoolidest klassikalise tantsu, moderntantsu ja originaal-koreograafia kategooriates.

Osalejaid oli erinevatest Euroopa riikidest, sealhulgas Itaaliast, Rootsist, Portugalist, Eestist ja Venemaalt.  Rahvusvaheline žürii eesotsas maestro Alberto Testaga koosnes oma ala asjatundjatest. Muuhulgas olid liikmeteks Rooma ja Lissaboni riiklike balletikoolide direktorid.

Ida Tantsukooli osalust konkursil toetasid oluliselt Eesti Hasartmängu Nõukogu ja Eesti Kutseliste Tantsijate Loomeliit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles