Töö kaotab kümnendik Tartu maksuametnikest

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet
Maksu- ja tolliamet Foto: Liis Treimann.


Maksu- ja tolliameti kava koondada tänavu ligi 200 töötajat tähendab Tartus töö kaotust ligi kümnele protsendile siinseist ametnikest.

Maksu- ja tolliameti peadirektori büroo kommunikatsiooni peaspetsialist Kaia-Liisa Kallas kinnitas, et 141 inimesest, kes märtsi lõpus Tartu regioonikeskuses töötasid, koondab amet 1. juuniks 13. Muist peab uut töökohta otsima hakkama juba tänasest.

Maksu- ja tolliamet püüab alates juunist minna üle ühe regiooni põhimõttele, kaotades kõik neli regionaalset maksu- ja tollikeskust. Kaia-Liisa Kallas selgitas, et muudatusega väheneb Tallinna töötajate roll arendustegevuses, sest kompetentsikeskused luuakse ka teistesse linnadesse ning seal langeb maksuametnikele suurem vastutus konkreetsete töölõikude toimimise ja edenemise eest.

«Tartust saab üks kompetentsikeskusi, mille peamine ülesanne on aruandlusdistsipliini tagamine,» teatas Kallas. See tähendab esitamata deklaratsioonide väljanõudmist ning vigaste deklaratsioonide parandamist üle Eesti, ka näiteks Hiiu- ja Harjumaa eraisikute ja firmade aruannete ettevõtmist.

«Hiiumaa ja Harjumaa inimestele see aga muudatusi kaasa ei too, nemad saavad pöörduda samamoodi kui varem kohaliku teeninduskoha poole,» täiendas Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles