Spordimuuseumit külastavad nädalavahetusel nimekad parasportlased

Tartu Postimees
Copy
Eesti spordimuuseum tähistab oma 61. sünnipäeva paraspordi nädalavahetusega.
Eesti spordimuuseum tähistab oma 61. sünnipäeva paraspordi nädalavahetusega. Foto: Kristjan Teedema

Eesti spordi- ja olümpiamuuseum tähistab sellel nädalavahetusel 61. sünnipäeva paraspordi nädalavahetusega, mille puhul on muuseumis külas Eesti paralümpiakomitee koos tuntud parasportlastega.

Spordimuuseumi paraspordi nädalavahetus pöörab tähelepanu paraspordi väärtustele, spordialadele ja nende vahendite tutvustamisele. Koos Eesti Paralümpiakomiteega on kohale toodud paraspordivahendeid, mille seast saab katsetada ratastoolikorvpalli, heitepukilt kuulitõuget, käsirattapukil rattasõitu ja pukiga sõudeergomeetrit.

Samuti on võimalus tutvuda paraspordiinventariga ning küsida paraspordi ja paraspordialade kohta ka sportlastelt endilt. Pühapäeval külastavad spordimuuseumit ujuja Robin Liksor ja aasta parasportlase tiitliga pärjatud ujuja Matz Topkin. Toimub vestlusring, kus saab teada nii sportlaste kui ka nende tegemiste kohta.

Päev varem ehk laupäeval külastasid muuseumit kergejõustiklane Egert Jõesaar ja pimelauatennisist Tiia Innos.

Eesti spordi- ja olümpiamuuseumi projektijuhi Sandra Kaldasauna sõnul on sport valdkond, mis ühendab erineva taustaga inimesi ning on suurepärane viis inimeste kokkutoomiseks. «Üritusega on soov suurendada teadlikkust, kuidas kaasata erivajadustega inimesi ühiskonda ja seeläbi kasvatada sallivust,» märkis Kaldasaun.

Eesti paraolümpiakomitee liikumisharrastuse juht Kaia Kollo kirjeldas, et parasport hõlmab palju enamat kui arusaama, et tegemist on vaid puudega inimeste sportliku tegevusega. «Parasportlased on eeskujud meile kõigile, kuidas vaatamata erinevustele on siiski võimalik tervislikku ja mitmekülgset elu elada ning spordis suurt edu saavutada.» 

Spordimuuseumi paraspordi nnädalavahetusele on väga oodatud ka puuetega inimesed. Võib-olla saab mõni külastaja endale nii ka spordipisiku ning leiab endale sobiva spordiala, lisas Kollo.

Kõiki tegevusi ning spordivahendeid saab avastada terve nädalavahetuse jooksul spordimuuseumi lahtiolekuaegadel. Sisse pääseb muuseumipileti või -kaardiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles