Startup Day ärifestivalil võidutsesid kohalikud iduettevõtted

Tartu Postimees
Copy
Startup Pitching 2024 konkursi võitjad.
Startup Pitching 2024 konkursi võitjad. Foto: Kiur Kaasik

Reedel lõppenud Startup Day ärifestivalil kuulutati välja Startup Pitching 2024 konkursi võitjad. Enim jäid investoritele ja konkursi partneritele silma Eesti iduettevõtted, mis said ka kopsaka preemia.

Seitsmendat korda toimunud Startup Pitchingu konkursile kandideeris tänavu 322 meeskonda, kellest 40 parimat tutvustasid enda ettevõtet 24.–26. jaanuaril toimunud Startup Day festivalil Tartus. Reede õhtul kuulutati välja võistluse võitjad.

Eesti äriinglite võrgustik Estban andis välja kuni 200 000 euro suuruse sündikaatinvesteeringu ettevõttele Esgrid, mis pakub ESG infrastruktuuri ettevõtete keskkonnamõjude hindamiseks.

«Otsustasime investeerida ettevõttesse, millel on silmapaistev tiim ja kelle idee läheb kõige enam kokku Estbani missiooniga toetada värskeid ja äsja alustanud iduettevõtteid,» selgitas sündikaadi juhtinvestor Jan Lätt. Ta lisas, et võitja ründab olulist turgu, kus on innovatsiooni, ja uusi tugevaid tegijaid on väga vaja.

.Contriber Ventures andis välja 100 000 euro suuruse sündikaatinvesteeringu ettevõttele eID Easy.

«Tiimi väärtused kattuvad meie omadega ning näeme investeeringuga võimalust varajaseks exit’iks ühe kuni kolme aasta pärast. eID Easy äri saab juba tänasel kujul hästi müüa ning on selge, et maailm vajab sellist süsteemi,» märkis .Contriber Venturesi partner Aleksander Tõnnisson.

Baltic Sandbox Ventures andis välja kuni 125 000 euro suuruse investeeringu iduettevõttele Wayren, mis pakub andmelahenduse platvormi keerulistele keskkondadele, sealhulgas lahingupiirkondadele.

10 000 euro suuruse preemia Swedbankilt pälvis kütuseelemente arendav Tartu ülikooli hargettevõte Galttec. Lisaks andsid konkursi partnerid välja väiksemaid auhindu iduettevõtetele Boxbox, Galttec, Fleetfox ja Powerup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles