Kultuuripealinlased Austriast nautisid avatseremooniat pisarsilmi

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu 2024 avapeol käinud Bärbel Seidler ja Julia Schwarz on Bad Ischl linnast Austriast, mis on samuti tänavu Euroopa kultuuripealinn.
Tartu 2024 avapeol käinud Bärbel Seidler ja Julia Schwarz on Bad Ischl linnast Austriast, mis on samuti tänavu Euroopa kultuuripealinn. Foto: Eili Arula

Koos Tartuga kannavad tänavu Euroopa kultuuripealinna tiitlit veel Bodø Norras ning väike, ligi 14 000 elanikuga Bad Ischl Austrias. Kultuuripealinna saadikud Bad Ischlist Bärbel Seidler ja Julia Schwarz olid Tartu kultuuripealinna aasta avatseremooniast liigutatud. 

«See oli nii fantastiline lugu, oli imeline jälgida, kuidas oli seotud noorus ja vanem generatsioon, loodus, traagika, mul olid pisarad silmas,» tunnistas Bärbel Seidler pärast etendust. 

Tema ja ta kolleeg Julia Schwarz tunnustasid Tartut etenduse eest juba seetõttu, et seda oli võimalik jälgida ja nautida ka neil, kes eesti keelt ei valda. «Etendus andis hea ülevaate minevikust, oli ka vaade tulevikku ning see oli tehtud tõesti südantliigutavalt,» sõnas Sedler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles