Tartu kultuuripealinnaks saamine jõuab vähemalt 1,5 miljoni britini

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Reisiajakirja Wanderlust ajakirjanik Emma Thomson nautimas kultuuriaasta avamiseelset soojenduspidu Tartu raekoja platsil.
Reisiajakirja Wanderlust ajakirjanik Emma Thomson nautimas kultuuriaasta avamiseelset soojenduspidu Tartu raekoja platsil. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kulturipealinna aasta avamist on tulnud vaatama ja kajastama ka välisajakirjanikud. Üks neist, Suurbritanniast siia saabunud Emma Thomson kirjutab Tartust ja Lõuna-Eestist artikli Briti suurde reisiajakirja Wanderlust, mida loeb umbes 1,5 miljonit inimest.

Emma Thomson tuli Eestisse Austriast, kus ta külastas samuti tänavu Euroopa kultuuripealinna tiitlit kandvat Bad Ischli linna. Järgmisel nädal on ta aga juba Norras Bodøs, mis on samuti tänavune Euroopa kultuuripealinn.

Thomson ei piirdunud oma külastusel vaid Tartuga. Ta käis sel nädalal vaatamas Lõuna-Eestit ning Haanjas ei pääsenud ta ka suitsusaunast. «Parim saunaelamus üldse,» ütles Emma Thomson silmade särades. «Hakkan sellest kodus puudust tundma. Tunne oli, justkui oleksin uuesti sündinud,» kirjeldas ta suitsusauna kogemust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles