Pärtel Piirimäe: peaministri otsus jonnida on selge märk poliitilise tundlikkuse puudumisest (8)

Pärtel Piirimäe
, Tartu ülikooli mõtteloo professor, Tartu volikogu Eesti 200 fraktsiooni aseesimees
Copy
Peaminister Kaja Kallas valitsuse pressikonverentsil.
Peaminister Kaja Kallas valitsuse pressikonverentsil. Foto: Eero Vabamägi

Keegi võiks Kajale selgitada elementaarset loogikat, et kui mõned head otsused on ebapopulaarsed, ei saa sellest järeldada, et kõik ebapopulaarsed otsused on head, kirjutab Tartu linnavolinik (Eesti 200) ja Tartu ülikooli professor Pärtel Piirimäe Facebookis.

Kaja Kallas teab, et tema suur eeskuju Margaret Thatcher tegi vahel väga ebapopulaarseid otsuseid. Paraku on see viinud grotesksele järeldusele, et otsuseid tuleb teha lihtsalt sellepärast, et need on ebapopulaarsed. Keegi võiks Kajale selgitada elementaarset loogikat, et kui mõned head otsused on ebapopulaarsed, ei saa sellest järeldada, et kõik ebapopulaarsed otsused on head. Mõned otsused ongi ebapopulaarsed just seetõttu, et nad on erakordselt totrad.

Kiuslik jonn mitte täita koalitsioonilepinguga antud lubadust õpetajatele lihtsalt sel põhjusel, et õpetajad ja konkureeriva erakonna haridusminister seda nõuavad, on üks näide väga kehvast otsustusvõimest. Küsimuse all olev summa on riigieelarve kontekstis naeruväärselt väike ja selle võiks võtta lihtsalt valitsuse reservfondist, et taastada töörahu ja keskenduda muudele Eestile olulistele küsimustele.

Aga eilne savisaarlik-helmelik otsus jonnida ja tüli kiskuda ka vabariigi aastapäeval, selmet kasutada võimalust lõhesid siluda, on nii selge märk empaatiavõime ja poliitilise tundlikkuse puudumisest, et tähistab ilmselt Kaja Kallase luigelaulu Eesti sisepoliitikas.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles