Jens Raavik: kes e-sigareti prügikasti viskab, on ... (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Jens Raavik
Jens Raavik Foto: Margus Ansu

Kui võrdlen praegust linnapilti paarikümne aasta tagusega, tuleb rõõmuga tõdeda, et suitsetavaid inimesi on jäänud vähemaks. Mis seal salata, tubakas on kalliks läinud, paki päevas suitsetaval inimesel kuluks sedasi iga kuu 150 eurot – kümnendik keskmist palka teeniva inimese töötasust.

Alternatiiviks on e-sigaretid, neid saab soetada ühekordseid ja ka taastäidetavaid. Mõni räägib, et nii saab säästa raha, teiste sõnul kahjustab elektrooniline nikotiin vähem tervist kui põlev tubakas. Olgu, inimene saab selle otsuse ise teha, kas ja kui palju ta oma rahakotti ja tervist kahjustada soovib. Aga loodus ei saa paraku otsustada, kas inimesed viskavad pruugitud e-sigareti põõsasse või viivad jäätmejaama.

Hangedest sulavad soojakraadide saabudes välja igasugust värvi pulgad, mida ei tohiks tegelikult isegi olmejäätmete hulka visata, rääkimata muruplatsist või Emajõest. Elektroonilised sigaretid sisaldavad akusid, mis liigituvad ohtlike jäätmete alla, ehk teisisõnu tuleks neid koguda samamoodi nagu patareisid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles