Kodulinnas alanud noorte sulgpallisari tõi tartlastele palju võite

Tartu Postimees
Copy
Andrei Schmidt (vasakul) ning Marti Joost jõudsid finaali kahel korral, sest esmalt kohtuti omavahel üksikmängus, paarismängus võitsid nad koos aga hõbeda.
Andrei Schmidt (vasakul) ning Marti Joost jõudsid finaali kahel korral, sest esmalt kohtuti omavahel üksikmängus, paarismängus võitsid nad koos aga hõbeda. Foto: Triiton

Eesti noorte sulgpalli GP-sarja uus hooaeg algas möödunud nädalavahetusel Tartus, A. Le Coqi spordimajas ja mullu valminud Neti spordihallis käis väljakul 236 noort sulgpallurit. Nende seas ka tartlasi, kellest nii mõnigi avaetapi võitis.

Avaetapil selgitati võitjad 37 arvestuses ning viies vanuseklassis.

U19 vanusegrupp

Noormeeste üksikmängus saatis edu Andrei Schmidti (Triiton). Poolfinaalis alistas ta klubikaaslase Rasmus Roogsoo 21:8, 21:4, finaalis suutis Marti Joost (Nõo SK) tema vastu noppida vastavalt 11 ja 9 punkti.

Neidude üksikmängu finaalis hakkas Romili Vakk (Triiton) kõvasti vastu Marija Paskotšile (Raul Musta SK), kuid mõlemad geimilõpud kuulusid siiski tallinlasele tulemusega 21:19 ja 21:17. Raul Musta klubi esindajatel õnnestus esikoht Tallinnasse viia ka noormeeste paarismängus: Rene Leeman ja Rasmus Talts said finaalis jagu esimese asetusega Roogsoost ja Joostist 21:14, 21:17.

Neidude paarismängus jäi võitmatuks Triitoni ja TÜASKi duo Annabel Mutso ja Heili Merisalu. Finaali avageim esimese asetusega Lumikki Liiasele (Triiton) ja Paskotšile kaotati küll 8:21, kuid järgmises kahes jäädi peale 21:16 ja 21:17. Ka jäi Merisalu võitmatuks segapaarismängus, kus ta võitis koos Schmidtiga Roogsoo ja Liiase vastu 14:21, 21:19, 21:18. 

U17 vanusegrupp

Noormeeste üksikmängus oli võidukas Oskar Laanes (Triiton), kes alistas finaalis Kaspar Sorge (TÜASK) 12:21, 21:13 ja 21:18. Seevastu neidude finaal oli Triitonile võidetud juba enne algust, sest väljakul oli Carmella Krislin Kruus lõpuks klubikaaslasest Keidi Kaasmast parem 16:21, 21:19, 21:7.

Paarismängus alistasid Põder ja Sorge kõik kolm vastast ning hõbedale tulid Kaspar Kaasik (Triiton) ja Timo Alen Prokopenko (TSKeskus). Neidude esipaariks osutus Grettel Luts ja Keili Muinast (TSKeskus) ning Keidi Kaasma ja Grethe Look (Triiton) said kolmanda koha.

Segapaarismängus võidutsesid Laanes ja Kaisa Liis Lepp, Sorge ja Kruus jäid jagama kolmandat kohta.

U15 vanusegrupp

Kuni 15-aastaste poiste üksikmängu võitja oli Andre Looskari (Nõo SK) ning tüdrukute üksikmäng lõppes Kirsika Vaidla (TSKeskus) võiduga.

Paarismängus jäid võitmatuks Koit Hallik Triitonist ja üksikmängu finalist Gregor Kivisaar TSKeskusest. Tüdrukute paarismängu esikohakohtumises kaotasid Maria Berik ja Maria Kornejeva (Triiton) tallinlannadele Margaret Lipsule ja Kirsika Vaidlale 25:23 võidetud avageimi järel 18:21, 11:21.

Vaidla haaras oma kolmanda ja Looskari teise esikoha ladusa koostööga segapaarismängus, kus finaalis mängiti üle esimese asetusega Triitoni paar Koit Hallik ja Keidi Kaasma 21:17, 21:17.

Nooremad vanusegrupid

Kuni 13-aastastest poistest võidutses Ilmari Asperk (TSKeskus), tüdrukutest oli parim Mia-Liis Migur (Veeriku Badminton). Migur väljus koos Eileen Pärsimiga (Triiton) parimana ka paarismängudest.

U11 arvestuses mängis Kirsikka Bianka Liias (Triiton) end tüdrukute finaali, kuid seal jäi peale Emili Murumaa (Veeriku Badminton).

B-liigas teenisid Triitoni mängijatest esikoha üksikmängus Aron Ehrlich (U15), Katarina Pärli (U19) ja Mirtel Mileen Möller (U17) ning paarismängudes Möller ja Sandra Kask (U17) ning Agne-Riin Mekk koos Merili Tiidomaga (U19).

Samas liigas olid edukad ka Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi sulgpallurid. Kuni 15-aastaste seas pälvisid võidu Kristella Mäoma üksikmängus ning Herman Jakob Anderson ja Romet Fuchs paarismängus. Nooremas vanusegrupis teenis üksikmängijana kulla Ericha Dolgin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles