Taavi Tõnisson seab koostöö avalavastust läbivaks mõtteks

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Euroopa kultuuripealinna avalavastuse «Kõik on kokku üks!» lavastaja Taavi Tõnisson seisatas korraks esmaspäeva õhtupoolikul Atlantise ees jäävihmas ja vinges tuules.
Euroopa kultuuripealinna avalavastuse «Kõik on kokku üks!» lavastaja Taavi Tõnisson seisatas korraks esmaspäeva õhtupoolikul Atlantise ees jäävihmas ja vinges tuules. Foto: Sille Annuk

Eredad ekraanid, säravad kuplid, prožektorite valgusvihud, vali muusika ... Atlantise ees käivad Euroopa kultuuripealinna aasta avalavastuse proovid. Esmaspäeva õhtupoolikul tahtis proovi nurjata jäävihma hoog, kuid lavastustiimi see kuigi palju ei seganud. Paus siiski tekkis – ehkki ainult veerand tunniks –, sest lavastaja Taavi Tõnisson andis intervjuu.

Mis lugu või mõte ühendab Euroopa kultuuripealinna tunnipikkuse avalavastuse «Kõik on kokku üks!» etteasteid?

Kõik sai alguse mõttest, et kultuuripealinna aasta programmi koondnimetus on «Ellujäämise kunstid». Ja kui ma hakkasin mõtlema, mis aitab meil tulevikus ellu jääda, siis leidsin ma, et see on koostöö. Me saame kõige paremini eksisteerida, kui teeme koostööd ehk kui aktsepteerime üksteist, kui oleme üksteisega avatud suhtluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles