Tartu jagab huvihariduse tegevustoetuseks tänavu üle 2,7 miljoni euro

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Kõige populaarsemad tegevusvaldkonnad noortespordis on jalgpall, ujumine ja võimlemine. Viimane suurem võimlemispidu oli paari nädala eest toimunud Gymnafest, kus osales sadu noori.
Kõige populaarsemad tegevusvaldkonnad noortespordis on jalgpall, ujumine ja võimlemine. Viimane suurem võimlemispidu oli paari nädala eest toimunud Gymnafest, kus osales sadu noori. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus jagab tänavu 151 eraõiguslikule huvihariduse pakkujale tegevustoetusteks üle 2,7 miljoni euro. Võrreldes eelmise aastaga on toetuste summa suurenenud 359 505 euro võrra.

Pearaha suureneb varasemalt 250 eurolt 270 eurole. Samuti on juurde tulnud ligi 250 noort harrastajat ning enam kui 80 osalejat üle 60-aastaste vanuserühmas.

Spordivaldkonna tegevustoetusteks läheb 1 902 450 eurot ning muu huvihariduse tegevustoetusteks 887 252 eurot.

Maksimaalselt toetab linn osalemist kolmes eraõiguslikus huvitegevuses, mille hulgas ka noortesporti. «Meie linna spordi- ja huvikoolid ning huvitegevusühingud täidavad väga olulist rolli noorte vaba aja sisustamisel ja loodame, et suurenev toetus võimaldab neil rohkem väärtustada ka oma õpetajaid, treenereid ja juhendajaid,» märkis huvihariduse ja -tegevuse valdkonna juht Mari-Ann Saluste. 

Populaarseimad tegevusvaldkonnad noortespordis on jalgpall, ujumine ja võimlemine. Muus huvihariduses on noorte seas enim hinnatud tants, instrumentaal- ja vokaalmuusika ning loodustäppisteadused ja tehnoloogia.

Tartu linn toetab tänavu 8049 noore ja 477 üle 60-aastase tartlase osalust huvihariduses. Sel aastal saab linnalt huvihariduse tegevustoetust 151 ühingut, sealhulgas 67 spordiklubi ja 84 muu huvihariduse valdkonna ühingut.

Uusi taotlejaid oli sel aastal kuus, kellest suurema harrastajate arvuga on MTÜ Tartu Filmikool ja Tähtvere kunstistuudio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles