Restoranid avaldasid veebruariks «Maitsva Tartu» erimenüüd

Tartu Postimees
Copy
Mullu tegi «Maitsva Tartu» menüü jaoks magustoidu ka restoran Pompei kokk Erik Enula.
Mullu tegi «Maitsva Tartu» menüü jaoks magustoidu ka restoran Pompei kokk Erik Enula. Foto: Kristjan Teedema

Veebruaris toimub Tartus kümnendat korda toiduelamuste kuu «Maitsev Tartu», milles osalevad 24 restorani avaldasid teisipäeval spetsiaalselt programmi jaoks koostatud kolmekäigulised erimenüüd.

Spetsiaalselt restoranikuuks loodud menüüd pakuvad tartlastele ja Tartu külalistele uusi ja põnevaid maitseid ning tõstavad esile kohalikku toorainet.

Erimenüü loonud restoranide seas on nii uusi tulijaid kui ka vanu olijaid. Tänavu saab «Maitsva Tartu» vältel tutvuda järgmiste restoranide pakutavaga: Antonius, Café Shakespeare, Café Truffe, Chaplin, Chez Andre, Dorpat, El Chapo, Fii, Gustav Castro Cafe, Humal, Kampus, Kolm Tilli, Mull, Pahad Poisid, Pazzo, Pierre, Pompei, RP9, Püssirohukelder, Spargel, Trikster Tihane, TOKO, Vilde ja Vine ning Vint.

Menüüde ja restoranidega saab tutvuda ürituse kodulehel.

Erimenüüdele andis valiku tegemisel tagasisidet komisjon, mille koosseisu kuulusid toitumisterapeut, kokk ja koolitaja Triin Muiste; toidublogija, toitlustusettevõtja ja koolitaja Getter Madison; 2023. aasta noorkokk Helena Höövelson; Tartu rakendusliku kolledži toitlustuse ja turismi osakonna kutseõpetaja ja kutsevõistluste juhendaja Markus Pärn; ettevõtluskonsultant ja toiduentusiast Triin Abel ning toidu- ja teenusmajanduse valdkonnajuht Marilin Kroon.

«Maitsvat Tartut» korraldatakse juba kümnendat korda ning kolmekäiguliste erimenüüde hind jääb vahemikku 30–35 eurot. Programmi lõpuks selgitatakse külastajate hinnangute põhjal välja külastajate lemmikrestoran.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles