Peagi algav ärifestival Startup Day ühendab ettevõtluse ja kultuuri

Tartu Postimees
Copy
Nagu ka eelmisel aastal, toimub Startup Day ka tänavu Tartu ülikooli spordihoones.
Nagu ka eelmisel aastal, toimub Startup Day ka tänavu Tartu ülikooli spordihoones. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Kolmapäeval algab Baltimaade suurim ärifestival Startup Day, mis toob kolmeks päevaks Tartusse ligi 3500 ettevõtjat ja ettevõtlushuvilist. Et järjekorras kaheksas Startup Day toimub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 avanädalal, annab festivalile selle korraldaja sõnul väärtust juurdegi.

Ühtlasi on Tartu 2024 selle aasta Startup Day üks kaaskorraldajatest. Nii on iduettevõtete festivali esimese päeva lavaprogrammis teemaplokk, mis tõukub kultuuripealinna kunstilisest kontseptsioonist «Ellujäämise kunstid».

Koostöö annab Tartu ülikooli spordihoones toimuvale festivalile erilise atmosfääri, leidis Startup Day peakorraldaja Mart Lättekivi. Sedasi saab Tartut tutvustada nii atraktiivse ettevõtluskeskkonna kui ka särava kultuurieluga linnana, põhjendas ta.

Samuti võetakse esimesel festivalipäeval luubi alla süvatehnoloogia ja teaduspõhine innovatsioon ning kohanemine keeruliste majandusoludega.

Näiteks räägib Tartu ülikooli arendusprorektor Tõnu Esko ülikooli rollist majandusarengus ning Kelly Chen Nato innovatsioonifondist süvatehnoloogia tähtsusest tuleviku väljakutsete lahendamisel.

Festivalipäeva avab vestlus Eesti presidendi Alar Karisega.

Teisel festivalipäeval võetakse laval fookusesse turundus ja bränding, organisatsioonikultuur ning tööõnne temaatika. Samuti jõuavad kuulajate ette inspiratsioonilood isiklikest ja professionaalsetest kannapööretest.

Lisaks saab Startup Day põhipäevadel osaleda poolesajal praktilisel seminaril, kus käsitletakse teemasid juhtimisest turunduseni. Festivali pitching-laval näeb regiooni lootustandvamaid iduettevõtteid ning demoalal saab tutvuda üle 60 innovatiivse organisatsiooniga.

Kolmapäevasel eelürituste päeval toimub enam kui 25 eriilmelist kõrvaüritust üle linna, sealhulgas eriprogrammid juhtidele ja investoritele.

Täpsema ajakavaga saab tutvuda Startup Day kodulehel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles