Pildid Autojuht põrutas kokkupõrke vältimiseks teelt välja (2)

Uuendatud 22. jaanuar 2024, 21:02
Copy

Esmaspäeva õhtul kella kaheksa ajal juhtus Elva lähistel avarii, kus sõiduauto juht keeras kokkupõrke vältimiseks teelt välja, sõitis üle kõnnitee ning peatus lumevallis.

Avarii juhtus, kui Volvo juht märkas Elva linna sissesõidul enda ees aeglaselt liikunud sõidukite kolonni. Volvo juht taipas, et ei saa enne eesliikuvaid autosid enda masinat pidama ning otsustas kokkupõrke vältimiseks pöörata sõiduki nina vasakule. Volvo põrutas üle kõnnitee ning jäi pidama lumevallis. 

Vahejuhtumi võib nimetada õnnelikuks õnnetuseks, sest avariis ei saanud keegi viga. Isegi lumevallis pidama jäänud Volvol ei olnud selliseid kahjustusi, mis takitsaks sõidu jätkamist. Politsei tegi ka joobekontrolli, mis kinnitas, et Volvo juht oli kaine. Elva päästekomando aitas Volvo lumevallist taas sõiduteele sikutada.

Maha sadanud jäävihma ja lume tõttu on teeolud kõikjal Eestis keerulised. Teedel on suur libeduseoht. Transpordiamet palub liiklejatel arvestada, et talvised teeolud on muutlikud ning teekonda planeerides tuleb varuda rohkem aega, vajadusel vähendada sõidukiirust, vältida ohtlikke manöövreid ja hoida pikivahet. Kindlasti ei ole lubatud maksimaalne kiirus sobilik talviste teeoludega liiklemiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles