Lastehoiu tegevuse jätkamist takistab maja teine korrus

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Jaama tänaval tegutseva Lotte lastehoidu värava riiv enam ei aita ning lastel tuleb sealt jäädavalt ära minna selle õppeaasta lõpus.
Jaama tänaval tegutseva Lotte lastehoidu värava riiv enam ei aita ning lastel tuleb sealt jäädavalt ära minna selle õppeaasta lõpus. Foto: Margus Ansu

Tartus Jaamamõisas Jaama tänaval majas 123 pea kümme aastat tegutsenud Lotte lastehoiu maja rendileping lõpeb tänavu 31. juulil. Uute tuleohutusreeglite järgi aga ei sobi selle maja mõned ehitusmaterjalid hoonetesse, kus korraldatakse lastehoidu.

Tartu linnavalitsus on otsustanud rendilepingu lõpetada ega otsi lastehoiule uusi ruume, sest haridusosakonna hinnangul lastele kohti jagub. Eralastehoiu pidaja sellega ei nõustu.

«Olemasolevat luba päästeamet meilt ära ei võta ning selle õppeaasta saame majas lõpuni olla, aga uut luba nad ka ei väljasta,» selgitas Tartu linna Lotte lasteaia ja -hoiu direktor Viive Vellemaa. «Lihtsalt nõuded on karmistunud ja tuleohutusklass ei ole enam nii korralik, nagu see nüüd olema peab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles