Indrek Niibo: Tartu õpetajate töörahu viletsa prääniku eest (4)

Indrek Niibo
, ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja
Copy
Indrek Niibo
Indrek Niibo Foto: Sille Annuk

Nii nagu paljud minu ametikaaslased, liitun ka mina õpetajate streigiga, et seista ühe olulisima riigi jõukust ja heaolu kasvatava väärtuse, hariduse eest. Tartus hiljuti sõlmitud kollektiivlepingu tõttu mitte küll päris streigis, vaid streigikeses ehk kolmepäevases toetusstreigis. Tartu on üks vähestest Eesti omavalitsustest, kus tähtajatu streik on keelatud. Miks ometi?

Linnavalitsus on selle eest pakkunud haridustöötajatele prääniku nimega kollektiivleping, see peaks olema täis magusaid hüvesid, mis kaaluvad üle õiguse osaleda tähtajatus streigis. Kuna juba detsembri lõpus oli õhus vihjeid tagada kollektiivlepinguga selliseid töötingimusi, mis õigustaks ühe põhiõiguse, streigi piiramist, ootasin selle avaldamist suure huviga.

Paraku pidin pettuma, sest präänikud ei ole kaugeltki magusamad kui mitmes teises Eesti omavalitsuses, kus kollektiivlepingut pole. Näiteks pakub uus leping selliseks soodustuseks vaba aega abiellumise ning lähedase isiku surma puhul ning kolme tervisepäeva aastas ehk siis võimalus töölt puududa palgas kaotamata ja haiguslehte võtmata.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles